Steun natuurminister Christianne van der Wal

Opiniemaker Sander Schimmelpenninck noemde Minister van Natuur en Stikstof Christianne van der Wal in deze column de “dapperste en standvastigste onder de ministers”. En die standvastigheid verdient wel wat meer steun.

Want het kabinet mag dan een forse dreun hebben gekregen bij de Provinciale Statenverkiezingen, voor de stikstofdoelen van de natuurminister is nog altijd een ruime meerderheid van 57% van de kiezers.

Daarom verdient Christianne van der Wal alle steun. Een lief mailtje. Een opbeurend berichtje. Het voorbeeld hieronder kun je zo gebruiken. Naam invullen en je e-mailadres – en versturen maar. Makkelijker kan niet.

Stuur je liever zelf een e-mail aan Christianne? Dat kan. Haar e-mailadres staat openbaar op haar Facebookpagina.

Geachte minister, beste Christianne,

Het lijkt nu misschien alsof Nederland massaal tegen u is. Dat we allemaal willen dat u uw stikstofdoelen in de prullenbak mikt. Maar dat is niet zo. Integendeel! Ik steun u met heel mijn hart in uw volharding om die stikstofdoelen overeind te houden!

18,5% van de kiezers heeft bij de Provinciale Statenverkiezingen gestemd voor de BBB. Dat zijn er veel, heel veel. Maar nog altijd 27% van de stemmen is naar uw coalitie gegaan, en daarmee naar úw stikstofdoelen. En nog eens 30% van de kiezers stemde op een niet-coalitiepartij die ook vóór handhaving is van uw stikstofdoelen. U kunt dus nog altijd rekenen op een meerderheid van 57% die pal achter u staat.

Daarom wil ik u met deze e-mail een hart onder de riem steken. Houd vol! We staan achter uw stikstofdoelen!

Met vriendelijke groet,